Over PION

Stichting PION

Een Indisch platform

Zo'n vijftien jaar geleden hebben Indische organisaties en activiteiten elkaar opgezocht. Ze wilden elkaar beter leren kennen en hun activiteiten op elkaar afstemmen. Dat overleg noemde zich het Platform Indische Organisaties Nijmegen en omgeving, kortweg PION.

De deelnemende partijen hopen zo de Indische 'kleur' in de samenleving zichtbaar te houden.

De jaarlijkse herdenking op 14 augustus

De belangrijkste en bekendste activiteit is de herdenking op 14 augustus van Indische en niet-Indische slachtoffers. Met een vroegere Nijmeegse binding. Of via nabestaanden die hier wonen.
Deze herdenkingsdag is de Indische variant van de dodenherdenking op 4 mei.

De eerste 'Indische' herdenking vond plaats in 2006. PION blijft nadenken over vernieuwen van de herdenking en die door te geven aan volgende generaties.
De herdenking wordt altijd begeleid met het spelen van de Taptoe, gevolgd door twee minuten stilte en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus. Na de kransleggingen in de Gedeputeerdenplaats van het historische stadhuis nemen de aanwezigen deel aan het defilé.

Aangesloten Indische organisaties

IndoFILMCafe